Просперитет

Ова е контраверзен проект кој го сметаат за теорија на заговор во кој се опфатени многу различни истражувања и на кој во право се гледа со недоверба со оглед на богатството на фамилијата на носителот на проектот,  Фостер Гембл, наследникот на глобалната компанија “Проктер и Гембл”.

“Просперитет” е неконвенционален документарен филм кој го крева превезот на она што навистина се случува во нашиот свет следејќи го текот на парите и разоткривајќи ја глобалната консолидација на моќ во речиси секој аспект од нашите животи.

thrive-all-seeing-eye-waking-up

“Прашање кое вреди да се истражи и патување низ знеењто на кое вреди да се отиде”

Испреплетувајќи научни откритија, свест и активизам, “Просперитет” нуди вистински решенија и не оспособува со револуционерни и смели стратегии за враќање на нашите животи и нашата иднина. (“THRIVE” – погледнете го комплетниот документарен филм)

Сепак, решението не е да се затвориме во фантазија за совршен свет, да се затвориме во нови стравови и да подлегнеме на нови спреги. Решението нема да дојде преку ноќ а патот до него ќе биде мачен и ужасен, но за да воопшто и дојдеме до почетокот на патот, најпрво ќе ни биде потребна само една состојка, а тоа е онаа која единствено на човечкото суштество му е достапна, “СВЕСТ”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s