Еволуција или создавање?

Со еден збор, одговорот е создавање. Земјата е создадена … но не баш на начин на кој што сите мислиме.

Дали некогаш сте имале еден од оние соништа кои се толку реални што всушност ви се потребни неколку минути или часови за да ја повратите рамнотежата и да ја дознаете вистинската реалност?

Најчесто, во општеството се зборува за оние соништа во кои вашиот партнер прави нешто што го чувствувате толку реално по што му се лутите во реалниот живот.

Во својата наједноставна суштина, животот е како тој сон.

Тоа е како да влегувате во Матриксот – кога ќе влезете, вашата свест е “приклучена” на оваа “реалност”, но во исто време, носите дел од неа со вас бидејќи тоа е целосно индивидуално и одделно постоење. Всушност, таа индивидуализација е целата поента на животот на Земјата.

Значи реалноста за вас започнува во моментот кога ќе влезете во неа, а исчезнува во моментот кога ќе ја напуштите. Напуштајќи ја, со вас го носите и вашиот дел што сте го креирале во неа – тоа е чувството на загуба кое го чувствуваме кога некој ќе умре. Тие буквално отстрануваат дел од нашата енергетска реалност односно од нашето морфогенетско поле (морфичко поле). Тоа е исто така и исполноста која ја чувствуваме со раѓање – новиот живот буквално додава уште еден слој на енергетската таписерија на нашиот свет.

Интересен начин за да започнеме да го распакуваме ова е да го земеме во предвид следново: Како знаеме дека она што го гледаме и слушаме е истото тоа што и другите го гледаат и доживуваат?

Претпоставувате дека луѓето го гледаат истото “нешто” кое што го работите пред вас, но вистината е дека ние учиме систем на кодификација кога влегуваме во светот. Некој ќе покаже на тоа место на крајот на лицето и го кажува зборот “нос”. Нашиот мозок го меморира или шифрира (кодифицира) елементот што го гледаме и го поврзува со зборот (преку звучна проекција) со “нос”.

Но, всушност, вие немате начин да гледате преку очите на тоа лице или со мозокот на тоа лице за да видите што тоа всушност гледа. Вие едноставно сте се усогласиле, преку кодификација на јазикот дека тој елемент е нос и ја користите тоа кратенката односно збор кога ќе се обидете да комуницирате или да го споделувате вашето искуство.

Дури и кога тие ‘гледаат’ во ‘слика’, која мора да биде доказ дека го ‘гледате’ истото, лицето само ја изедначува неговата внатрешна кодификација на сликата што ја гледа усогласувајќи се врз основа на поранешното знаење. Вие сеуште не може да го доживеете ТОА што тие го гледаат.

evolution_creation

Не постои вистинска физичка креација

Не постои место каде што Земјата постои како физички ентитет како таков – постои само оваа збирка на комбинација од енергии кои го сочинуваат морфичкото или холографското поле.

Значи, кога велиме вклучен, тоа е многу повеќе како Матрикс во кој вашиот ум учествува во искуство во кое е применета мошне паметна серија на филтри правејќи го да изгледа вистинско за вас.

И покрај тоа што треба да ја донесете и вашата страна за да ја доживеете оваа реалност, единствено колективот е доволно силен за да создаде простор-време илузија на реалноста која ние ја нарекуваме физичка рамнина. Значи, ако сте само вие не ќе бидете во можност да ја создаде целата матрица сами.

Мисловна проекција

Нашето мисловно искуство е проекција во овој свет, а празниот распоред со кој влегуваме ни овозможува да го “прифатиме” она што го доживуваме како реалност, затоа што го учиме без контраст од кое било друго искуство…тогаш го прифаќаме како “вистинско”. Ова е првиот слој на “матрицата”.

Друг интересен концепт кој ќе ви помогне да го отпакувате ова со текот на времето е фактот дека видот е едно-димензионална информација; ова овозможува потсвените информации да се користат поефективно. Кога гледате во нешто, тоа е со единствена точка на фокус. Значи, ако влезете во куќа ѕидот ќе ја блокира вашата единствена точка на гледање на вашиот сосед. Но, ако вашиот сосед извикува гласно вие ќе може да го слушнете низ ѕидот бидејќи звукот е повеќедимензионално искуство. Звукот преминува димензии и тоа е причината зошто ги користиме звуци на тапани, пеење, извици и молитва за посегање по други димензи.

Земјата е визуелна рамнина и учиме со примање на огромни количини на визуелни информации во нашите животи па доаѓаме до тоа да го прифаќаме она што се гледа како” вистинско “.

Некои проценки велат дека над 70% од она што го примаме е визуелно. Со текот на времето ова програмирање станува толку вкоренето што ние го прифаќаме како наша “реалност” – Веруваме во она што го гледаме.

creation-vs-evolution-1-728

Што е морфогенетско поле?

Морфогенетско или морфичко поле е како интернет база на сето знаење на планетата Земја. Нашата свест, ум и тело можат да се вклучат во ова поле на знаење како компјутер или уред, прикачувајќи и симнувајќи информации од него.

Едноставен начин да се види морфичкото поле е кога вие и вашиот пријател си испраќате пораки во исто време или кажете една иста работа во исто време. И двајцата сте го мислеле тоа бидејќи енергијата била присутна и двајцата сте ја добиле поракате во исто време. Таа произлегла од полето.

Се во врска со Земјината рамнина постои во ова поле: карма, општество, правила, принципи, морал, етика, реалност, природа, природен ред на нештата, па дури и животот и смртта постојат во рамките на ова поле.

Како го знаеме ова? Затоа што ако ја носиме суштината на животот во себе никогаш нема да може да умреме, а ако носиме смрт, тогаш никогаш нема да бидеме во можност да живееме. Значи морфичкото поле го менаџира ова за нас.

Всушност морфичкото поле управува со се што ни е потребно –  дишењето,  чукањето на срцето, разболувањето, оздравувањето, природниот напредок во физичка и ментална сфера и многу повеќе. Тоа е како наш супер-свесен мозок, па дури и наш инстинкт. Но, тоа престојува во еден колективно тело наместо во секој од нас.

Значи, што е процесот на свест според ова, тоа е процес на преземање на контрола врз одредени аспекти на нашето тело, живот, итн, така што ќе може свесно да се контролираат, манипулираат или менуваат, наместо да му се дозволи на морфичкото поле тоа да го прави за вас.

Кармата и морфичкото поле

Друг клучен аспект што живее во ова морфичко или холографско поле е кармата. Кармата во основа е остаток од нерешени емоции што останале во полето од некој кога тој починал.

Причината за конфузијата околу тоа што се случува после смртта е затоа што тоа е управувано од она во што веруваме и од нивото на развој во кој се наоѓаме. Значи, според овие критериуми, различни души на различен начин ќе ги доживеат по-смртта искуствата.

Дополнително, трет критериум што го одредува она што се случува после смртта има врска со егото, или идентитетот.

Во секој слој на духовната еволуција, се помалку и помалку  сте врзани за вашиот идентитет, на пример:

  • Атеисти: овој краток идентитет е сè што постои, наспроти
  • Христијаните: вашиот идентитет останува засекогаш и ќе оди во рајот или пеколот и ќе биде во овој идентитет вечно, наспроти
  • Реинкарнација: која вели дека имате над-духовен идентитет за кој овој живот е само една гранка.

Според реинкарнацијата, кога ќе се вратите од овој живот, овој идентитет ќе исчезне и ќе присвоите нов идентитет за вашиот следен живот. Има многу помалку приврзаност кон вистинскиот идентитет (егото) на овој живот.

Се што правите во полето, вклучувајќи го и животот и смртта останува во полето. И кармата исто така.

Ако сте се уште во рана фаза на целокупното ваше патување, а вие сте донекаде уште поврзани со некои идентитети од другите животи, тогаш кога повторно ќе се вратите во полето во нов живот, вашата енергија активно ќе ја бара преостанатата енергија или кармата која сте ја оставиле зад себе во минатите животи.

Емпати и карма

Но, не секој ќе си ја најде својата карма, сродна душа или близнак пламен, или тоа ќе го направи правилно дури и да ги најде, па затоа мора да постои резервна копија. Тој бек-ап се емпатите. Кога некој не ја ослободи нивниот карма од полето, таа енергија може да лебди. Овде доаѓа на сцена емпатската екипа за расчистување. Улогата на емпатите е да ја апсорбираат оваа енергијата и да ја ослободат од полето- бидејќи “човештвото”, “општеството” и “цивилизацијата” за кои ние сме тука за да ги поправиме, заштитиме и излекуваме е всушност морфичкото поле.

Во големата шема на нештата, кратките индивидуални човечки животи на неколку години навистина не значат многу, но колективно влијание врз човештвото-т.е врз морфичкото поле- е местото каде што лежат сите нерешени прашања. Тоа е она што треба да се врати во изворниот код, бидејќи тоа е она што ги врзува душите на овој авион.

Манифестација и диносауруси

Па, како сето ова не враќа назад кон создавањето наспроти еволуцијата и како да ги објасниме диносаурусите, фосилните остатоци, радио-јаглеродното датирање и науката?

Да резимираме… вашата свест влегува во колективна мисловна проекција (реалност или морфичко поле) на начин кој ви овозможува да го прифатите искуството како единствена реалност. Но, го носите и вашиот дел од таа колективна реалност со вас, со што имате индивидуална моќ да го создадете токму она што го сакате без да се мешате со слободната волја на другите луѓе.

Морфичкото или холографското поле е местото каде што сите овие посебни и индивидуализирани реалности се вмрежуваат и приклучуваат. Ние се усогласуваме јазично и вокабуларно така што договорениот систем на кодификација станува дел од нашата заедничка реалност.

Сепак, дадени ви се подароци од боговите со кои можете да ја создадавате своја реалност според вашите верувања. Ова значи дека можете да направите се што сакате ако можете да научите свесно да го владеете холографското поле или, со други зборови, да развиете свест.

Значи, ако сте решени да најдете одговор кој ќе ви ја објасни теоријата за еволуцијата, тогаш, ако барате доволно силно ќе го најдете- одговорот ќе се манифестира во вашата реалност.

Тогаш, го овековечуваме тоа “откритие на реалноста” во заедничката реалност или морфичкото поле, кажувајќи им на другите за ова откритие, давајќи им јазик, жаргон, или кодификација за тоа.

Системот и реалноста

Ова ни го овозможува истата основна линија во образованието, на пример, системот создава потсвесна договорена основа за нашата заедничка реалност.

Вистината е дека сето она што го знаеме за овој свет некој не научил, од толку многу рано и на такви суптилни начини за да дојдеме до тоа да го прифатиме како реалност.

Едноставен пример за ова е содржината на книгите во почетокот на школувањето со читање… види читанка, види ја куќата, види ги мама и тато, погледни во небото, ѕвездите, месечината, сонцето, ние живееме на топка која виси наоколу во просторот и кој е стара неколку милиони години, гравитацијата постои.

Те учеле сето ова- ништо од ова не е инстинктивно знаење. Всушност, за повеќето од ова ни било потребно време за да го разбереме.

Тоа е како не програмираат од многу рана возраст. И најчесто тоа го прават со криење на информацијата внатре во друг слој – ние ја учиме прифатената структура на семејството во општеството потсвесно додека свесно се фокусираме да научиме да читаме.

Сомневај се во се што знаеш

Со цел да навистина преминеме на следното ниво ние мора да ги склопиме во своите глави најконфликнтите двојни концепти и да го прекинеме сето неверување. Вистината е многу почудна отколку што можеме да замислиме, а имаме многу малку време во нашето земно искуство кое може да не подготви за неа.

Сомневајте се во што мислите дека веќе знаете во рамките на подготовките, бидејќи ова е отворен ум на сосема ново ниво.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s