Човечки гниди

Константно жедни за крв, полни со омраза, желни за изживување и малтретирање, живеат и го трујат општеството. Ароганцијата, самобендисаноста и вознесеноста во самите себе им е препознатливиот стил на живеење и делување во средината. Хранејќи се со туѓата мака си го хранат сопственото его, газејќи по туѓи судбини го газат патот на тоа што го сметаат успех, а притоа уживаат во тоа. main-qimg-b6c8b1294c076a25ae97aa6cff7d690c-cПа нели ве е срам? Каде ви е човечноста? Човечки гниди, заслужувате да ви се прекинат сите пипци кои ги користите за да ја пиете крвта. Што правиме тогаш кога ќе се најдете помеѓу оние кои сте ги понижувале, газеле и плукале? Дали ќе ви биде убаво и вас да ве третираат на истиот начин како што сте ги вие третирале нив? Дегенерици на човечноста! Мислите ли дека некој ви се плаши или дека некој ве почитува заради тоа што го правите? Гадно се лажете! Чистата совест, правдината, добрината и љубовта секогаш победуваат без разлика колку и да ги газите. Тие секогаш истрајуват и излегуваат на површина. Општеството, без разлика колку и да е деградирано и заспано, секогаш повеќе ќе ја цени и памети човечноста. Помошта, споделувањето, сочувството и љубовта спрема колега, другар, пријател или непознат човек ќе биде запаметена и овековечена во нивните срца и никогаш нема да биде заборавена. Затоа и вас ќе ве снема, кога тогаш ќе ве снема. Се додека дека си мислете дека сте повредни и побитни од другите, се додека си мислите дека со цицање на туѓа крв ќе си ги остварувате своите болни цели за моќ, вие сте загрозен вид. Во првиот момент кога општеството ќе започне да се буди, ќе бидете шутнати и фрлени во кош.

prod-001Но добриот човек никогаш нема да се претвори во човечка гнида. Иако пипците ќе ви бидат скратени, добриот човек сепак нема да се однесува исто како и вие што сте се однесувале спрема него, туку напротив ќе ви одржи лекција по љубов и ќе ви покаже како се однесува човек спрема човек…со почит, културно, скромно, смирено, чесно и искрено, без разлика на функцијата, расата, полот, религијата, политичката припадност или богатството. Тоа е нешто што вие во вашите плитки мозоци, сега за сега, не ни можете да го замислите а камоли да го практикувате. Пипците се шират и сакаат да ги посејат човечките гниди насекаде. Борбата против нив неможе да се добие со нивните методи, борбата е едноставна, да не се дозволи човечноста да се претопи во нечовечност, да не се дозволи добриот човек да се претопи во човечка гнида.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s