Зошто потрошувачите се несвесни за електромагнетното загадување?

Загадување! Трендовски и актуелен, но мрачен збор што означува нешто што повеќето луѓе не го сфаќаат сериозно и не му придаваат големо значење. Малку се оние кои разбираат што го предизвикува, кои се ефектите и како тоа влијае врз самите нив и животната средина.

electro_chem

Луѓето и технологијата, ненамерно или намерно, се примарните придонесувачи кон комплетното загадување. Процесите на производство, добивањето суровини и ресурси (рударство, шумарство, итн.) и технолошкиот “напредок”, заедно со издувните гасови од моторните возила, се неговите главни соработници.

Загадувањето кое е направено од човекот и неговите катастрофални еколошки и негативни здравствени ефекти се нарекува “антропогена активност”, што значи промени направени во природата од страна на луѓето. Попознати се: Земјоделско (почва, вода); Воздушно; Хемиско (опасен отпад), Светлина; Бучава; Радиоактивност; Термaлно.

Сепак, оваа листа на загадување не е целосна! Недостасуваат: Електромагнетните фреквенции(ЕМФ); Микробрановите радиофреквенции(РФ); Не-термичките зрачење и управувањето со соларна радијација (СРМ), попознато како “chem-trails” или временски геоинженеринг.

Само еден од горенаведените четири извори на загадување е видлив за луѓето, доволно е само да ги подигнеме главите од нашите телефони за да видиме што се случува на небото над нашите глави.

chem-image-1

Останатите три се невидливи за голо човечко око, но не и за човечката физиологија и за физологијата на другите живи организми, вклучувајќи го и растителниот свет!

Може ли да го видите ветерот? Не! Она што всушност го гледате се ефектите на ветерот, во повеќето случаи, расфрлано ѓубре, лисја и слично, но навистина не можете да го видите ветерот сам по себе, но, може да го почувствувате. Можете да видите облак од торнадо формиран од ветрот, но ветерот сам по себе не е видлив за голо око. Тоа е аналогијата и со електромагнетната фреквенција, радиофреквенциите и не-термичкото зрачење. Иако, во повеќето случаи, човечкото око не може да ги види електромагнетните фреквенции, тие сигурно постојат и може да се детектираат и измерат со користење на одредена опрема (детектори, емф-метри).

Иако невидливи, нивното присуство во атмосферата е реално, сеприсутно и се дел од морето на електромагнетни фреквенции со кои постојано сме бомбардирани – или, како што некои би рекле, благо сме помилувани со “мал електричен удар”!

Сегашната опсесија со мобилни телефони, паметни телефони и други технологии со микробранови зрачења, како, Wi-Fi опремата, бежичните рутери, компјутерските мрежи, АМИ паметните мерни инструменти, итн., создаваат загадување кое малкумина го знаат, но сите сме под негово негативно влијание. Секој пат кога некој користи мобилен телефон или некој технички производ кој користи микробранови за да работи, се создава електромагнетно фреквентно загадување(РФ) кое предизвикува здравствен проблем наречен елекромагнетна хиперсензитивност (ЕХС).

Електромагнетното зрачење се акумулира во телото се додека не можете да размислувате и функционирате правилно. Според статистичките податоци, 3,2% од жителите на Калифорнија; 9% од Германците; и 5% од швајцарската популација се пожалиле на ЕХС!

Тоа е непознатото несакано дејство на невидливото загадување на микробрановите зрачења и на ЕМФ/РФ, кои најчесто се појавуваат по долга изложеност на мобилен телефон и други електромагнетни фреквенции со години ЕХС синдромот (електросензитивност) е светски признаен како функционално оштетување и индивидуална попреченост.

Истражувачите проценуваат дека околу 3% од населението има тешки симптоми на ЕХС, а уште 35% од популацијата има умерени симптоми како што се нарушен имунолошки систем и хронични болести.

Дали зависноста од мобилните телефони и електромагнетната технологија навистина вреди?

Видови на загадување http://greenliving.lovetoknow.com/Types_of_Pollution

Лекарите презентираат докази за влијанието на безжичните зрачења кај децата 3 Мај, 2016 – Балтимор, Мериленд

Колкаво е електромагнетно зрачење на кое сме изложени?

ЕМФ/РФ и Електромагнетна хиперсензитивност, Д-р Вилијам Рае, МД / Центар за здравје на животната средина, 8345 Walnut Hill Ln # 220, Далас, Тексас, Телефон: +1 (214) 368-4132

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s